Tijd vliegt!

Geplaatst: 14/05/2014 in Algemeen

Nog een klein maandje en de tweeling wordt één. “Grote broer” Nukta is ze onlangs al voorgegaan. Ze groeien hard en ze zijn superleuk! Allemaal trouwens, die van ruim 4 ook 😉 En die van 7. Gewoon: allemaal dus. 

Het leuke is dat ze sinds een tijd weer bijna dagelijks buiten zijn! Het jammere is dat ze buiten (nog) niet echt heel erg onafhankelijk zijn. Ze zitten veel aan mama vastgeplakt. Binnen is dat stukken minder. Maar ja, binnen kun je ze weer zo slecht zien. Nukta is al maanden lekker aan het spelen een stuk van mama vandaan. Nog wel altijd redelijk dichtbij, dat dan weer wel. Maar dat ligt meer aan zijn moeder dan aan de schat zelf. Ze vertrouwt nog altijd niemand anders dan haar oudere zoon Nakou bij haar kleine zoon. Okay, de tweeling is ook prima wat haar betreft. Maar N’Washi (bijna 5) en Shaila (7) mogen niet aan haar kindje zitten.

Dan zijn er nog de twee jongsten: Madiba (24 oktober 2013 geboren) en N’Irale (23 november 2013 geboren). Die spelen ook nog niet met de tweeling. Madiba wil wel, maar zijn mama (Makoua) is zoooo beschermend. Ze staat niet toe dat hij met de kleintjes speelt. Althans, op 1 voorzichtige poging binnen na, heb ik nooit gezien dat ze het toelaat, al wil Madiba dat duidelijk wel. Makoua houdt hem echter op armlengte afstand en zondert zich regelmatig een stuk van de groep af. Als ze dichtbij de groep is, dan ligt hij vaak in haar armen. Verder kruipt hij al heel wat rond, binnen een kleine straal. Ook is hij al een tijd bezig met klimmen waar hij kan. Vooral binnen.

En dan kleine N’Irale. Een dropje. Ik smelt altijd als ik haar zie. Kijk maar naar dit filmpje waarom http://youtu.be/PCmbLxVV3ME Ik ben benieuwd wanneer zij meer los gelaten gaat worden door haar moeder.

Sinds de geboorte van de tweeling heb ik ze wekelijks gezien. Helaas is dat nu door omstandigheden niet meer mogelijk voor me. Ik ben nu al 11 dagen niet meer geweest en dat is lang 😉 Misschien dat in die (korte) tijd N’Irale al heel wat vrijheid heeft gekregen. Misschien dat Madiba al met de anderen spelen mag. Ik ga het vrijdag wel zien. Dan ga ik weer!

reacties
  1. welkomoploekje16 schreef:

    Heerlijk om te lezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s